Thuiswerken door Corona? Actueler dan ooit, maar niks nieuw voor onze Hapbitanen!

Je zou dit het grootste Belgische thuiswerkexperiment ooit kunnen noemen: de oproep van de Federale Regering om zoveel mogelijk thuis te werken. Vanwege het Corona-virus uiteraard. Uit een onderzoek van de FOD Economie bleek echter dat amper 1 op de 10 werknemers in ons land af en toe eens mag thuiswerken.

Wij bij Hapbit geloven al langer in de voordelen van thuiswerken, en laten onze Hapbitanen vrij om zelf te kiezen welke manier van werken het beste bij hen past. En wel om deze 7 redenen: 

1. Thuiswerkers zijn gelukkiger

Een studie gepubliceerd in zakenblad Forbes geeft aan dat mensen die vaak thuiswerken hun geluksgevoel op het werk gemiddeld een score van 8,1 op 10 gaven, terwijl de andere respondenten slechts 7,4 op 10 invulden. Ook voelden thuiswerkers zich meer geapprecieerd.

2. Stijgende productiviteit

Het grootste voordeel van thuiswerken blijkt evenwel de stijgende productiviteit van de werknemers te zijn. Volgens de enquête krijgt maar liefst 91 procent van de thuiswerkende respondenten meer werk gedaan thuis en dat in een kortere tijd. Dit toont meteen aan dat werknemers die thuiswerken niet méér afgeleid zijn dan op kantoor.

3. Efficiënter werken

De gewerkte uren thuis worden efficiënter besteed. Van de ondervraagde bedienden die thuis evenveel uren presteren als op kantoor, verzet 36% meer werk dan op kantoor. Slechts 3% presteert minder. Van de kleine minderheid die thuis minder lang werkt dan op kantoor, meent toch 39% thuis in minder tijd evenveel werk te verzetten. 15% verzet thuis zelfs meer werk dan op kantoor. De meerderheid kan dus blijkbaar thuis beter werken dan op kantoor.

4. Meer kans op vrije tijd

Stressen in de file om op tijd op je werk te geraken is niet nodig. En je hoeft je minder zorgen te maken of je wel op tijd thuis zal zijn. Je bent al thuis. Bijgevolg: meer vrije tijd, en meer kans dat je op tijd op die dansles of dat etentje geraakt.

5. Minder ziekteverzuim

Thuiswerk verlaagt de drempel om verder te werken bij bijv. een verkoudheid of andere eerder lichte fysieke ongemakken. 62% van de bedienden werkt tijdens zulke gezondheidsklachten verder thuis, als de werkgever het toelaat. Thuis ben je helemaal op je gemak en is het makkelijker om door te werken.

6. Betere work-life balance

Thuiswerken is tot slot hét geheim voor een betere balans tussen werk en privé. Zo kan je meer kiezen wanneer je werkt. Steek snel even je kleren in de wasmachine, of laat een pakketje leveren thuis. Op tijd stoppen om je kinderen te gaan halen van school? Geen probleem!

7. Telewerk

Als IT-bedrijf zijn we uiteraard voorzien van alle mogelijke tools en programma’s om zo goed mogelijk van thuis uit te kunnen werken en te kunnen vergaderen met je team. Videoconferencing, bellen of chatten met Teams van Microsoft,… we maken er gretig gebruik van!

Blijf op de hoogte