Hapbit op een mooie 14de plaats in het Trends Gazellen klassement!

Hapbit heeft de laatste jaren mooie sprongen gemaakt in het Trends Gazellen klassement voor de provincie Antwerpen en staat dit jaar op de 14de plaats.

De redactie van Trends rangschikt elk jaar de snelst groeiende bedrijven van het land. De groeibedrijven die het klassement halen, mogen zich Trends Gazelle noemen. De traditie is dit jaar aan haar 19de editie toe.

Welke bedrijven komen in de lijst?

Het principe is simpel: bedrijven die snel groeien. De lijst van de Trends Gazellen is niets anders dan de rangschikking van de snelste groeiers. De allersnelste groeier staat op nummer 1, gevolgd door de tweede snelste groeier, enz. Hapbit staat op een mooie 14de plaats. We zijn hier zeer trots op!

De groei wordt bekeken over 5 jaar. Voor deze editie vergeleek de redactie 2018 met 2014. Concreet is dit de berekening van de groei van drie variabelen: de omzet, het personeelsbestand en de cashflow, zowel in absolute als procentuele termen. Dat geeft 6 deelrangschikkingen. De plaatsen op elk van die deelrangschikkingen wordt opgeteld, wat de eindscore oplevert.

Minimumvoorwaarden

Het bedrijf moet minstens 5 jaar oud zijn. Op de loonlijst van 2018 moeten minimum 20 werknemers gestaan hebben. De omzet in 2014 bepaalt het onderscheid tussen een groot, middelgroot en klein bedrijf. De groten haalden een omzet van meer dan 10 miljoen euro, de middelgroten bleven tussen 10 en 1 miljoen euro, en de kleinen haalden een omzet of brutomarge van minder dan 1 miljoen euro.

Gazelle ambassadeur

De Gazelle die in haar categorie de lijst aanvoert, wordt winnaar of 'Ambassadeur'. Er gelden hierbij wel bijkomende criteria. Zo moet een winnaar operationeel onafhankelijk zijn. Een dochter van een buitenlandse onderneming komt bijvoorbeeld niet in aanmerking. En een winnaar moet 3 jaar wachten eer het nog eens kan winnen, ook al staat hij bovenaan de eindrangschikking.

De Ambassadeur van de Antwerpse Gazellen bij de kleine bedrijven is Afval Alternatief in Dessel. De afvalophaler voor kmo's is eind 2012 opgericht, telt 54 medewerkers en heeft de 10 miljoen euro omzet in het vizier.

In de komende weken volgen nog de provincies West- en Oost-Vlaanderen. De cyclus sluit af op 1 april met de rangschikking van de snelste groeiers van Vlaanderen.

Blijf op de hoogte