De voor- en nadelen van een online kassasysteem

Een gemeenschappelijke uitdaging voor verkopers is de vraag hoe zij geld van klanten kunnen innen en bewaren. De meeste zaken gebruiken dezelfde basismethode om betalingen van hun klanten te ontvangen: een online kassasysteem. Deze alomtegenwoordige apparaten voeren de nodige berekeningen uit en bieden een veilige plaats om cheques en contant geld op te slaan. Elektronische kassa's zijn echter niet de enige optie en nieuwe methoden bieden restaurants nieuwe alternatieven.

Nauwkeurigheid

Een van de belangrijkste voordelen van online kassa's is hun hoge mate van nauwkeurigheid. Het interne computersysteem registreert elke transactie, waardoor managers de verkoopcijfers aan het eind van de dag gemakkelijk kunnen vergelijken met het geld in de lade en de bron van onregelmatigheden kunnen achterhalen. Online kassa's bieden ook een voordeel aan het verkooppersoneel dat het systeem gebruikt om precies te weten hoeveel aan klanten in rekening moet worden gebracht en hoeveel wisselgeld na betaling moet worden teruggegeven. Digitale kassa's bevatten functies voor het toepassen van kortingen en promoties, evenals hulpmiddelen voor het ongedaan maken van transacties, die de gebruiker helpen een snelle en nauwkeurige klantenservice te bieden.

Is jouw kassasysteem klaar voor de toekomst?

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

 

Veiligheid

Online kassasystemen bieden handelaars een zekere mate van veiligheid. Zij zijn vaak groot genoeg om gemakkelijke diefstal te voorkomen en zijn voorzien van vergrendelingsmechanismen, alsmede van toegang met wachtwoordbeveiliging waardoor alleen bevoegde gebruikers zich kunnen aanmelden en een kassa kunnen gebruiken. Oudere kassa's hebben een dergelijk mechanisme niet, met uitzondering van een sleutelslot voor het contante geld. Online kassa's verwerken contante transacties ook lokaal, wat betekent dat er geen noodzaak is om privégegevens van klanten elektronisch of via het internet door te geven, zoals dat wel het geval is bij webgebaseerde betaalmethodes.

Ongemak

Hoewel gemakkelijker te gebruiken dan manuele kassa's, vormen digitale kassa's een onhandigere optie dan modernere betaalmogelijkheden. Een winkel kan slechts zoveel klanten tegelijk bedienen als er kassa's beschikbaar zijn. Met nieuwere kassatechnologieën kunnen werknemers overal in de winkel betalingen accepteren, niet alleen aan een kassaruimte. Deze technologie maakt gebruik van handapparaten, waaronder smartphones en tabletcomputers met miniatuurkredietkaartlezers en printers op afstand om betalingen te verwerken en ontvangstbewijzen te verstrekken. Als gevolg daarvan kunnen klanten in kortere rijen hun aankopen afrekenen.

Haal veel meer uit je horecazaak

LEES HIER HOE

 

Training

Werknemers in de detailhandel hebben een adequate opleiding nodig voordat zij kassataken kunnen overnemen, zelfs met behulp van een elektronisch kasregister. Wie vertrouwd is met kassa's van een andere winkel, kan nog steeds opleiding nodig hebben om vertrouwd te raken met een nieuw type kassa. Betaalsystemen op basis van smartphones en het web hebben de automatisering verhoogd en zijn gemakkelijk aan te leren voor werknemers die al vertrouwd zijn met de apparaten. Dit vermindert de tijd en het geld die een detailhandelaar moet besteden aan het opleiden van werknemers om kassa's te bedienen. Het stelt managers ook in staat om het werk efficiënter te verdelen, aangezien het niet nodig is om één medewerker in het kassagedeelte te plaatsen als alle medewerkers in de winkel in staat zijn om betalingen van klanten te verwerken.

 

 

Blijf op de hoogte